пятница, 29 апреля 2011 г.

Автоматичний полив




  У всьому світі вже давно при плануванні ділянки прийнято встановлювати зрошувальну систему, оскільки якщо не вирішити яким-небудь чином проблему поливу, то всі зусилля щодо створення саду, квітника або газону виявляться марними.Система автоматичного поливу дозволяє не тільки підтримати красу та життездатність Вашої ділянки, але й зекономити воду та гроші, що в наш час являється дуже актуальним!

  Переваги автоматичних систем безперечні. По-перше, не потрібно переносити доволі важкий шланг з місця на місце, боючись пошкодити рослини, або носити важку лійку. По-друге, при автоматичному поливі значно знижується розхід води та здійснюється більш якісне зрошування за рахунок точного розрахунку дозування подачі води, так як різноманітні види рослин споживають відповідно, різну кількість води. Виходячи з цього, вираховують добовий і секундний розхід води на кожній ділянці. По-третє, економиться маса часу, який можна використати більш раціонально. Крім всього іншого, автоматичні системи поливу звільняють від проблеми стоку води при переливі, а датчики, якими укомплектовується система, визначають рівень випадіння опадів і відключає зрошення, якщо воно не потребується.

  При вірному встановленні, експлуатації і своєчасному проведенні профілактичних заходів автоматична система прослугує вам не один десяток років.
Система автоматичного поливу (або інакше автополив, автозрошення, автоматичне зрошення і т.п.) - це цілий комплекс електротехнічного та електронного обладнання. Цей комплекс окрім базових компонентів може включати різноманітні додаткові пристрої. Пульт керування системою автоматичного поливу, що програмується, являється "мозком" всієї системи, він відповідає за безперебійну роботу комплексу: за своєчасне відкриття (закриття) електромагнітних клапанів (що відповідають за подавання води на спрінклери), "відміни" поливу у випадку зміни погодніх умов (дощ, вітер, заморозки, температура в залежності від моделі датчику), включення (відключення) насосу та інше. Форсунки що розбрискуютьсь, являються основними робочими елементами системи автоматичного поливу, вони відповідають за безперебійне і автономне (без втручання людини) зрошення заданих площ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий